Királyfeszt

Középkori fesztivál lesz a rákosmezei Királydombon!
A Patrióták javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított Királydombon családbarát hagyományőrző fesztivált tartunk szeptember 11–12-én, melyen Szalóki Ági és Waszlavik Gazember László is fellép.

Hunyadi János országgyűlése nem merülhet feledésbe! – hangzik el a Patrióták által szervezett hagyományőrző forgatag videoklipjében, mellyel a szeptember 11-12-i hétvégén esedékes KIRÁLYFESZT-re hívjuk az érdeklődőket.

A zenés forgataggal egybekötött rendezvényen korhű hagyományőrzők eljátsszák Hunyadi János kormányzóvá választását, emellett látványos harci bemutatók, koncertek, népművészeti vásár, középkori testedzés, állatsimogató és gyereksátor is várja az érdeklődőket.

A KIRÁLYFESZT-en Agócs Gergely, a Cimbaliband, a Hollóének Hungarica, Pál István „Szalonna” és a Fonó zenekar, valamint Szalóki Ági és zenekara, a Tabulatúra és Waszlavik Gazember László lép fel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásából megvalósuló rendezvény ingyenesen látogatható.

A középkori királyi sátor

Az családbarát rendezvény egyik legnagyobb attrakciójaként újból felállítjuk a rekonstruált középkori királyi sátrat, amely a hagyomány szerint Rákos mezejének legmagasabb pontján, a Királydomb tetején állt.

A fesztivál pontos helyszínét pedig itt találhatják meg:

PROGRAM

Szeptember 11. (szombat)

Állandó programok: hagyományőrző bemutató, fotózkodás az újjávarázsolt középkori királyi sátorban, kézműves vásár, gyerekfoglalkoztató, állatsimogató, malacsütés, Ősök és hősök film vetítése.

11:00 Maszk Bábszínház – Történelmi gyerek bábelőadás
13:00 Hollóének Hungarica (középkori zene)
15:00 Középkori országgyűlés megjelenítése hagyományőrzőkkel
16:00 Szalóki Ági és Zenekara
18:00 Agócs Gergely és a Fonó Zenekar

Szeptember 12. (vasárnap)

Állandó programok: hagyományőrző bemutató, fotózkodás az újjávarázsolt középkori királyi sátorban, kézműves vásár, gyerekfoglalkoztató, állatsimogató, malacsütés, Ősök és hősök film vetítése.

11:30 Maszk Bábszínház – Történelmi gyerek bábelőadás
13:30 Cimbaliband
14:30 Középkori országgyűlés megjelenítése hagyományőrzőkkel
15:30 Tabulatúra (régizene)
17:30 Waszlavik Gazember koncert