Királyfeszt

Középkori fesztivál lesz a rákosmezei Királydombon!
A Patrióták javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított Királydombon idén is családbarát hagyományőrző fesztivált tartunk 2022. szeptember 10–11-én, melyen a Hollóének Hungarica és a Tabulatúra régizene-együttesek, valamint a Számadó zenekar táncháza is fellép.

A zenés forgataggal egybekötött rendezvényen megelevenedik Hunyadi János kormányzóvá választása is. Nézze meg a Patrióták által szervezett hagyományőrző forgatag videoklipjét, mellyel a szeptember 10-11-i hétvégén esedékes KIRÁLYFESZT-re hívjuk az érdeklődőket.

A zenés forgataggal egybekötött rendezvényen korhű hagyományőrzők megelevenítik Hunyadi János kormányzóvá választását, emellett lesznek látványos harci bemutatók, íjászat, népművészeti vásár és állatsimogató. A Királyfeszt rendezésében idén a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány is részt vesz, akik izgalmas hadijátékokkal, így bajvívással várják a legfiatalabbakat.

Ismét felállítjuk a tavalyi Királyfeszt legnépszerűbb látványosságát, a magyar királyok egykori hatalmas, rekonstruált sátrát, amely a hagyomány szerint Rákos mezejének legmagasabb pontján, a Királydomb tetején állt. A domb alatti mezőn is a középkori programoké lesz a főszerep: a hagyományőrző sokadalomban az érdeklődők megismerhetik a korabeli mesterségeket, de középkori játszótérrel is készülünk a Compania hagyományőrző csapat jóvoltából.

A középkori királyi sátor

Az családbarát rendezvény egyik legnagyobb attrakciójaként újból felállítjuk a rekonstruált középkori királyi sátrat, amely a hagyomány szerint Rákos mezejének legmagasabb pontján, a Királydomb tetején állt.

A fesztivál pontos helyszínét pedig itt találhatják meg:

PROGRAM

Szeptember 10. (szombat)

Állandó programok: hagyományőrző bemutató, hadijátékok, kiállítás az újjávarázsolt középkori királyi sátorban, kézműves vásár, gyerekfoglalkoztató, állatsimogató.

Koncertek, bemutatók részletes programja hamarosan érkezik…

Szeptember 11. (vasárnap)

Állandó programok: hagyományőrző bemutató, fotózkodás az újjávarázsolt középkori királyi sátorban, kézműves vásár, gyerekfoglalkoztató, állatsimogató, malacsütés, Ősök és hősök film vetítése.

Koncertek, bemutatók részletes programja hamarosan érkezik…